Skip to content

Blikverruimer over meer kansen met meertaligheid // 8 november 2023

Op woensdag 8 november staat onze volgende Blikverruimer op de planning over meertaligheid. Tijdens de sessie gaan we dieper in op ‘meer kansen met meertaligheid’ en nemen je mee in wat het effect van meertaligheid is aan de hand van mooie voorbeelden uit de praktijk.

We weten dat meertaligheid veel voordelen oplevert voor jou als individu en ook voor onze samenleving, maar er bestaan ook veel mythes over meertaligheid. Hoe zit het nu eigenlijk echt? En hoe kan meertaligheid dan bijdragen aan inclusie en kansengelijkheid?

Programma
Tijdens de Blikverruimer gaan we onder andere in gesprek met Joana Duarte (NHL Stenden Hogeschool), Miny Verheij (Bibliotheken Noord Fryslân) en Bashar Wadie (Fers).

Joana Duarte //
Joana is Lector Meertaligheid bij NHL Stenden Hogeschool. Zij vertelt over het effect van meertaligheid en wat dit betekent voor inclusie en kansengelijkheid in de samenleving.

Miny Verheij //
Miny is lees- en mediaconsulent bij Bibliotheken Noord Fryslân. Zij vertelt meer over hoe zij in haar werk omgaat met meertaligheid en deelt een aantal praktische voorbeelden.

Bashar Wadie //
Bashar is systeembeheerder bij Fers. Hij vertelt meer over zijn persoonlijke ervaringen met meertaligheid.


Datum en tijd
8 november van 14.00 tot 15.30 uur.

Locatie
Digitaal – uitgezonden vanuit onze Fers-studio. Meld je aan en we zorgen dat je de link naar de online Blikverruimer ontvangt!