Skip to content

Actie voor het Beatrix Kinderziekenhuis

Noordelijke bibliotheken slaan handen ineen

Biblionet Groningen, Forum Groningen, Biblionet Drenthe en de Friese bibliotheken slaan de handen ineen voor het Beatrix Kinderziekenhuis. Tijdens een live-uitzending over voorlezen op 12 februari om 16.00 uur zamelen de noordelijke bibliotheken geld in voor het kinderziekenhuis, zodat nog meer zieke kinderen voorgelezen kunnen worden. Want van voorlezen voel je je een klein beetje beter.

Aanleiding voor de inzamelingsactie is het spannende kinderboek “Loep en de Pyroman”, geschreven door de Allart Hakvoort. Van de opbrengst van elk verkocht boek wordt 40 procent aan het Beatrix Kinderziekenhuis gedoneerd. De bibliotheekorganisaties hebben samen 100 exemplaren van het boek ingekocht. Bovendien verdubbelen ze de donatie die hun aankoop heeft opgeleverd.

Krachten bundelen
“Als bibliotheken netwerk zijn we dag in dag uit bezig met hoe wij ons steentje kunnen bijdragen aan een betere, mooiere samenleving. Ik vind het prachtig dat we op deze manier als noordelijke bibliotheken onze krachten bundelen,” vertelt Sandra van Gaalen, bestuurder van Fers. “Want tenslotte hebben we hiermee allemaal hetzelfde doel: de zieke kinderen in gedachten even in een andere wereld te laten zijn.” Het is voor het eerst dat de vier noordelijke bibliotheekorganisaties samen optrekken in actie voor een goed doel. Samen vertegenwoordigen ze 98 bibliotheken in Friesland, Groningen en Drenthe.

Voorlezen biedt een welkome afleiding voor zieke kinderen
“We hadden dit bedrag kunnen overmaken, maar wilden graag meer voor het Beatrix Kinderziekenhuis doen,” vertelt Rachel van den Hoogen, bestuurder van Biblionet Groningen. “De pedagogisch medewerkers in het ziekenhuis lezen geregeld voor. Het is een middel om contact te maken met de kinderen en ontspannende afleiding. Al lezend hen even mee te nemen in een wereld waar geen ziekte en pijn is.”

“Zo kwamen we op het idee om een live-uitzending over Loep, het kinderziekenhuis en voorlezen te maken,” vult Richt Pander, hoofd Publiek van Forum Groningen, aan. “Want voorlezen is voor élk kind belangrijk. Het stimuleert de fantasie en taalvaardigheid. En het is gezellig, samen een boekje lezen. Dat gun je elk kind en zeker een ziek kind. We hopen dat de uitzending mensen niet alleen stimuleert om voor te lezen, maar ook wat extra’s oplevert voor het Beatrix Kinderziekenhuis. In de vorm van directe donaties, of door het boek te kopen.”

Live-uitzending via verschillende kanalen van Bibliotheken
Op 12 februari van 16.00 – 16.45 uur gaat Arno van der Heyden in gesprek met schrijver Allart Hakvoort, voorleesconsulent Renske Thalen en Barbara Baijens van de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis en kunnen mensen doneren. Bekijk hier de actie/donatie-pagina: https://www.steunbeatrixkinderziekenhuis.nl/actie/noordelijke-bibliotheken.

Update: tussenstand inmiddels bekend 
Live-stream gemist? Hieronder kun je de video van 12 februari terugkijken. Aan het einde van de live-stream was er al 2844,- euro ingezameld, een heel mooi bedrag! De actie loopt nog tot en met 30 maart, dus we hopen dat het bedrag nog verder op zal lopen. Mocht je ook een bijdrage willen doen dan kan dat hier