Skip to content

Leen een Fries LAB

New Noardic Wave, Fers en Omrop Fryslân zijn op zoek naar 5 makers die (per maker) 4 portretten van bijzondere Leen-Friezen gaan maken van ca. 5 minuten. Wij zoeken, videomakers, vloggers, content creators, documentairemakers met liefde voor online content. Makers die het medium Youtube verder willen ontdekken. Ben jij deze maker? Meld je dan voor 1 augustus aan.

Een beetje context
Er zijn 20 zeer bijzondere leen-Friezen geselecteerd aan de hand van 5 thema’s. Over hen worden via verschillende media portretten gemaakt. Fotografie, podcast en nu door jou ook video documentaires voor Omrop Fryslan die via Youtube (en een selectie via de zender) worden verspreidt.

Het doel van dit Leen een Fries-lab is om jou en vier andere videomakers te laten onderzoeken hoe de ideale Youtube video wordt gemaakt en hoe je je formats kunt aanpassen aan je publiek. Een ideale video is een video die een inhoud heeft, dus een sterk verhaal vertelt over de geportretteerde Leen-Fries.

Daarnaast willen we leren hoe we aan de hand van statistieken, Youtube trends en reacties van publiek meer views en reacties kunnen oproepen. De 5 geselecteerde makers worden hierin bijgestaan door het team online van Omrop Fryslân die de video’s constant uitgebreid door de analytics haalt. Omrop Fryslân is ook eindredacteur van de uiteindelijke video’s. 

Lijkt dit je een toffe uitdaging? Reageer dan snel en wie weet ontmoeten we elkaar in augustus!

Voor meer vragen mail: anton@nnw.frl