Skip to content

Read2Me!

Cor Hofman is de beste voorlezer van Fryslân!

Zes voorleeskampioenen streden in Fryslân op 20 april om een plaats in de landelijke finale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor de brugklas.

Zes leerlingen uit de brugklas van het voortgezet onderwijs lazen voor uit hun favoriete boek en ongeveer 40 supporters waren aanwezig om de kandidaten aan te moedigen. Een vakkundige jury bestaande uit Sietske Poepjes (Gedeputeerde bij de Provincie Fryslân), Bart Kingma (schrijver en programmamaker bij Omrop Fryslân), en Gertrud Palstra (adviseur Frysk en Meertaligheid bij Fers) hadden de taak om de beste voorlezer te kiezen. De wedstrijd vond plaats in het Provinciehuis in Leeuwarden.

De voorleeskampioen die de provinciale finale van Read2Me! heeft gewonnen is Cor Hofman van het Zuyderzee Lyceum uit Lemmer. Gefeliciteerd! Nummer twee werd Jada Geertsma van het Marnecollege uit Bolsward en nummer drie werd Meghri Jansian van RSG Magister Alvinus uit Sneek.

Cor mag de eer van Fryslân vertegenwoordigen en neemt het op 4 juni op tegen de andere provinciale voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale in Utrecht in de strijd om de titel Brugklas Voorleeskampioen 2022.

Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen. Kunst van Lezen richt zich op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur. Kunst van Lezen bedient diverse leeftijdsgroepen. Voor de doelgroep 12-18 jaar is Read2Me! één van de projecten waar Kunst van Lezen zich hard voor maakt. De provinciale finale van Read2Me! werd dit jaar voor de 9e keer georganiseerd door Fers.

In de midden winnaar Cor Hofman, links van hem Meghri Jansian en rechts van hem Jada Geertsma.
In de midden winnaar Cor Hofman, links van hem Meghri Jansian en rechts van hem Jada Geertsma.