Skip to content

Wij zijn Fers!

Waarom een nieuwe naam?
Al meer dan 60 jaar zijn wij de ondersteuningsorganisatie van de Friese bibliotheken en vormen wij samen het Fries Bibliotheken Netwerk. De laatste jaren is er veel veranderd binnen ons netwerk. En daar waar onze partners zich verbreden en veranderen, verbreden én veranderen wij mee. Inmiddels werken dan ook steeds meer samen met andere maatschappelijke- en culturele organisaties. Ook zijn we zelf als organisatie veranderd. Onze oude naam Bibliotheekservice Fryslân (BSF) dekt daardoor niet langer de lading en dus kiezen we voor een nieuwe, verse naam.

Waar staat Fers dan voor?
Fers is ervan overtuigd dat je samen verder komt dan alleen. Daarom werken wij samen met onze partners in het cultureel- maatschappelijk veld aan een gezamenlijk einddoel: de allerbeste versie van Fryslân! Dat doen we door (facilitair) te ondersteunen en inhoudelijk vernieuwing aan te jagen.

• Fers staat voor verse ideeën, verse kijk op de zaak, vernieuwing
• Fers is natuurlijk Fries voor gedicht en verwijst daarmee naar de bibliotheken
• F van Fryslân: wij blijven met beide benen op de Friese grond

Wat Fers doet?
Wij werken samen met maatschappelijke- en culturele organisaties die het verschil maken in Fryslân: waar iedereen kan meekomen én verder kan groeien. Fers helpt hen dat verschil te vergroten als ruimtemaker en vernieuwer. Hoe groot of klein onze bijdrage ook is, het doel is altijd hetzelfde: samen met onze partners tot maatschappelijk resultaat komen. We zijn er  trots op dat we onderdeel zijn van zo’n prachtig netwerk dat zo’n belangrijke bijdrage levert aan Fryslân.