Skip to content

8-daagse 'kuur' om grip te krijgen op je digitale privacy

Data Detox Kit

Programmalijnen

• Participatie en zelfredzaamheid

• Persoonlijke ontwikkeling

Partners

Friese bibliotheken, Tactical Technology en GGD

Facts

• Oorspronkelijk ontwikkeld door Tactical Technology uit Berlijn en vertaald en geactualiseerd door het Friese Bibliotheken Netwerk

• De Data Detox Kit vormt samen met de tentoonstelling Glass Room Experience een krachtig geheel

Impact

De Friese bibliotheken helpen inwoners van Friesland om zelf weer grip te krijgen op hun digitale privacy.

Data Detox Kit

Samen met de Friese bibliotheken heeft Fers de Data Detox Kit naar Fryslân gehaald en doorontwikkeld. Omdat we willen dat alle inwoners van Fryslân grip kunnen krijgen op hun digitale privacy en daarmee hun digitale geletterdheid ontwikkelen.

Met de Data Detox Kit volg je een achtdaagse ‘kuur’, waarbij je elke dag een onderdeel van je digitale persoonlijkheid behandelt. Het gaat hierbij niet om het minder gebruik van bijvoorbeeld smartphone of sociale media, maar juist over het bewuster gebruik maken ervan. De Data Detox Kit is oorspronkelijk ontwikkeld door Tactical Technology uit Berlijn. De Kit is zowel in een papieren als een online versie beschikbaar. Op de website Data-detox.nl kan de ‘kuur’ doorlopen worden.

Ook Suksawat volgde de 8-daagse kuur. Lees hier hun verslag.

 

De Data Detox tour

Van januari tot april 2019 gaan de Friese bibliotheken op Data Detox Tour. Het doel van de tour is om op een leuke manier kennis te delen en met mensen het gesprek aan te gaan over online privacy, persoonlijke data en hun eigen zeggenschap daarover. Inwoners van Friesland worden uitgenodigd in onder andere buurthuizen voor het speciaal ontwikkelde programma ‘De Kleinste Privacyshow van Nederland’. Daarnaast wordt het onderwijs gevraagd mee te denken over de inzetbaarheid van de Data Detox Kit in de maatschappij. Hiervoor worden speciale sessies op scholen in Friesland georganiseerd.

Meer weten?

Jeroen de Boer

Adviseur Innovatie

058 284 77 43 / 06 10 89 83 58

jeroen@fers.nl
Jeroen de Boer

Bernou Ozinga

Adviseur Programmalijnen & Kennisdeling

06 14 51 43 48

bernou@fers.nl
Bernou Ozinga