Skip to content

De Kleinste Privacyshow van Nederland

Quiz over digitale veiligheid en privacy

Programmalijnen

• Participatie en zelfredzaamheid

Partners

Friese bibliotheken en Friese Poort

Facts

• Shows in Fryslân en daarbuiten

• Landelijke interesse in concept

• Deelnemers beoordelen show als zeer waardevol en leerzaam

Impact

De Friese bibliotheken helpen inwoners van Friesland om zelf weer grip te krijgen op hun digitale privacy.

De Kleinste Privacyshow van Nederland

Fers en de Friese bibliotheken ontwikkelden ‘De Kleinste Privacyshow van Nederland’, een programma om inwoners van Fryslân op een laagdrempelige manier bewust te maken van online veiligheid en digitale privacy.

Aandacht voor digitale inclusie
In Nederland communiceren we steeds meer digitaal. Maar voor veel mensen gaan de ontwikkelingen erg snel. De Friese bibliotheken dragen eraan bij dat de inwoners van Fryslân kunnen meedoen in de digitale samenleving. Privacy en veiligheid zijn daarbinnen belangrijke thema’s, waarover veel mensen zich zorgen maken. De Friese bibliotheken hebben daarvoor de Data Detox Kit en de Kleinste Privacyshow van Nederland ontwikkeld.

Online edities van de Kleinste Privacyshow van Nederland
De Kleinste Privacyshow van Nederland is een informatieve show vol gekke quizjes en zelfs een mini-bingo waarin je allerlei handige dingen leert over slimme wachtwoorden, nep-emails en cookies en reist normaal door heel Nederland. Maar omdat iedereen momenteel thuis zit, wordt de show nu veelal online uitgevoerd! Daarnaast maakten we ook een paar  informatieve video’s waarin Jeroen en Sander op een laagdrempelige manier de onderwerpen phishing, nepnieuws en veilige wachtwoorden behandelen. 😉

Meer weten?

Jeroen de Boer

Adviseur Innovatie

058 284 77 43 / 06 10 89 83 58

jeroen@fers.nl
Jeroen de Boer