Skip to content

Platform Mediawijsheid Friesland

Lancering platform tijdens Week van de Mediawijsheid op 8 november

Wanneer kies jij om aan of uit te staan? Dit is hét onderwerp van de Week van de Mediawijsheid 2019. De week is ook de start van Platform Mediawijsheid Friesland. Dit platform heeft als doel om initiatieven rondom mediawijsheid te ontwikkelen, voor zowel burgers als (creatieve) bedrijven. Op 8 november geeft het platform een voorproefje door in Neushoorn het kleinste mediawijsheidevent van dit jaar te organiseren.

Mediawijsheidevent in Neushoorn
In de foyer van Neushoorn is er een open toegankelijke online bewustheid- en weerbaarheidsmarkt. Hier zullen een aantal deelnemers van het platform hun initiatieven laten zien. Zo tonen Fers en de Friese bibliotheken de Glass Room Experience en Data Detox Kit. Daarnaast is het platform te gast bij Storyvalley Talks tijdens het Noordelijk Film Festival: mediamakers gaan met gespreksleider Henk Rigter in gesprek over de vraag ‘Wat kan ik wel en niet vertellen?’. Daarnaast laat een Instagramhacker zien hoe eenvoudig het is om andermans account te hacken. Nieuwsgierig? Bekijk hier het programma.

Krachten bundelen
“Het is van jong tot oud belangrijk om meer kennis te hebben van de kracht van media en je bewust te zijn van je online privacy. Het is daarom mooi om te zien dat deze partners elkaar gevonden hebben en de ambitie hebben om mediawijsheid onder verschillende doelgroepen te bevorderen”, zegt Jeroen de Boer, vanuit Fers betrokken bij het platform. “Samen met de Friese bibliotheken willen we een belangrijke bijdrage leveren aan het platform. We voeren al veel activiteiten en programma’s op dit themagebied uit, maar door krachten te bundelen met andere partners zal dit de kwaliteit en veelzijdigheid alleen maar ten goede komen.” 

Wie doen mee?
Het Platform Mediawijsheid Friesland is een samenwerking tussen Fers, ROC Friesland College, New Noardic Wave, Suksawat, Onderzoeksgroep Cybersafety NHL Stenden, Academie Communication & Creative Business NHL Stenden en Lectoraat Organizations and Social Media NHL Stenden. 

Kom ook
Wil je weten wat wij van plan zijn en/of wil je meepraten over mediawijze mediamakers? Wees van harte welkom op 8 november. Het programma is te zien op www.weekvandemediawijsheid.nl.

Meer weten?

Jeroen de Boer

Adviseur Innovatie

058 284 77 43 / 06 10 89 83 58

jeroen@fers.nl
Jeroen de Boer