Skip to content

Aan de slag!

Beste volksvertegenwoordiger,

Fijn dat je aan de slag wilt gaan met jouw digitale privacy! Zoals beloofd vind je hier meer informatie over het Data Detox-project van Fers en de Friese bibliotheken.

Waar bestaat het Data Detox-project allemaal uit?
Jeroen (adviseur innovatie) vat het samen in deze video:

Data Detox Kit
Samen met de Friese bibliotheken heeft Fers de Data Detox Kit naar Fryslân gehaald en doorontwikkeld. Met de kit doorloop je de thema’s digitale privacy, digitale gezondheid, digitale beveiliging en desinformatie. Hiermee werkt een gebruiker aan een weerbaarder digitale persoonlijkheid. De Data Detox Kit is oorspronkelijk ontwikkeld door Tactical Technology uit Berlijn. Fers werkt inmiddels intensief met hen samen.

Kleinste Privacyshow van Nederland
De Kleinste Privacyshow is een (online) programma vol gekke kwisjes, minicolleges en zelfs een mini-bingo waarin je allerlei handige dingen leert over online veiligheid en privacy. Hoe bedenk ik het allerslimste wachtwoord? Hoe herken ik een nep e-mail? Hoe overleef ik cookies? Zomaar een paar vragen waar je tijdens De Kleinste Privacyshow een antwoord op krijgt.

Over de Kleinste Privacyshow:

Glass Room-tentoonstelling: voor het eerst in Nederland
In de Glass Room-tentoonstelling – gericht op het bevorderen van datawijsheid bij zowel jongeren als volwassenen – onderzoeken we hoe sociale media en het internet de manier hebben veranderd waarop we informatie lezen en hoe we op informatie reageren. Deze zomer vindt de expo plaats in dbieb Leeuwarden, wat de eerste keer zal zijn dat deze tentoonstelling in Nederland te zien is.

Wat kunnen we voor jullie betekenen?
1. De Data Detox Kit hebben jullie al ontvangen. Daarmee kun je zelf aan de slag en al wat verbeteringen in je digitale persoonlijkheid aanbrengen.

2. Een geheel verzorgde Kleinste Privacyshow bij jullie op locatie of digitaal. We hebben bijvoorbeeld al een keer een Kleinste Privacyshow gegeven in het Provinciehuis in Leeuwarden waar Sietske Poepjes het in de quiz verloor tegen een biebmedewerker (erg veel gelachen). Neem vrijblijvend contact op met Jeroen de Boer: jeroen@fers.nl.

3. Van 16 augustus tot en met 24 oktober 2021 wordt in dbieb Leeuwarden de Glass Room-tentoonstelling georganiseerd. Hiervoor ben je van harte uitgenodigd. Houd onze website in de gaten voor meer informatie en het definitieve programma: https://data-detox.nl.