Skip to content

Wij zijn Fers

Onze partners in het cultureel-maatschappelijk veld werken elke dag aan het nog mooier maken van Fryslân. Van bibliotheken tot musea en welzijnsinstellingen, zij zijn er om het verschil te maken in onze provincie: waar iedereen kan meekomen én verder kan groeien. Fers helpt hen om dat verschil te vergroten als ruimtemaker en vernieuwer.

De Friese bibliotheken hebben een bijzondere plek in ons hart. Al meer dan 60 jaar zijn wij de ondersteuningsorganisatie van de Friese bibliotheken. Samen met onze partners vormen wij een netwerk met een gezamenlijke ambitie: de allerbeste versie van Fryslân. Waar elk mens zijn talenten ontdekt, zijn potentie benut en volledig tot zijn recht komt.

Waar we in geloven
We zijn ervan overtuigd dat je kleine én grote maatschappelijke vraagstukken alleen kunt oplossen als spelers in het cultureel-maatschappelijk veld als partners samenwerken. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar is het niet. Samenwerken is namelijk niet gemakkelijk. Het vraagt vertrouwen, ruimte, geduld en soms het gedeelde belang voor je eigen belang laten gaan. Omdat wij geloven in de kracht van samenwerking, maken wij er ons werk van om samenwerken leuker en effectiever te maken.

Met ruim 50 medewerkers werken wij hier elke dag met opgestroopte mouwen, positieve energie en met grote betrokkenheid aan. Benieuwd welke gezichten er bij Fers werken? Kijk dan even op onze contactpagina!