Skip to content

Boekenweek van Jongeren

Communicatietoolkit + handleiding

Van 15 t/m 24 september organiseert CPNB de Boekenweek van Jongeren.

Een campagne speciaal gericht op jongeren van 15 t/m 18 jaar om ze te zien en ervaren dat lezen iets voor hen is, ook jongeren die nu nog niet zo vaak een boek pakken. Belangrijke onderdelen van de campagne zijn de verhalenbundel 3PAK die jongeren kunnen ophalen bij de Bibliotheek en ook kunnen lezen en luisteren via onlinebibliotheek.nl. Ook wordt aan het begin van de Boekenweek van Jongeren de winnaars van de titel ‘Beste Boek voor Jongeren’ bekend gemaakt.

De Boekenweek van Jongeren wordt door Fers, Biblionet Groningen en Biblionet Drenthe ondersteund met een communicatietoolkit en effectmeting. Hieronder vind je de links naar de uitgebreide toolkit en de handleiding voor de effectmeting. De vragenlijsten van de effectmeting kun je (laten) invullen van 15 september t/m 15 oktober.

👉 Link naar communicatietoolkit en effectmeting

In de nieuwsbrief van de VOB staan regelmatig updates over de campagnes. Ontvang je deze nog niet, meld je dan aan bij de VOB. Naast Boekenweek van Jongeren worden ook Kinderboekenweek, Nederland Leest en de Nationale Voorleesdagen door de POI’s ondersteund.

Heb je vragen over de Boekenweek van Jongeren? Neem dan contact op met: boekenweekvanjongeren@fers.nl