Skip to content

De beste (brugklas)voorlezer van Fryslân is bekend

Alisha Postma is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân!

Op 19 april organiseerde Fers voor de 10e keer de provinciale finale van Read2Me!. Maar liefst 11 voorleeskampioenen streden in Fryslân om een plaats in de landelijke finale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor de brugklas. Ongeveer 90 supporters waren aanwezig om de finalisten aan te moedigen. Een vakkundige jury bestaande uit Frank Belt, verhalenverteller, Marieke Andela, specialist leesbevordering en Fokke Jagersma, projectcoördinator bij de Afúk, hadden de taak om de beste voorlezer te kiezen. De wedstrijd vond plaats bij Tryater in Leeuwarden.

De voorleeskampioen die de provinciale finale van Read2Me! gewonnen heeft is: Alisha Postma van Comenius Mariënburg uit Leeuwarden. De jury zat al bij haar introductie op het puntje van de stoel en ze nam hen helemaal mee in het spannende fragment uit het boek ‘Vliegen’ van Paulien Weikamp.
Nummer twee werd Eline Schickenberg van CSG Bogerman uit Sneek en de derde prijs was voor Femke Scholten van RSG Magister Alvinus uit Sneek.

Alisha mag de eer van Fryslân vertegenwoordigen en neemt het op 3 juni op tegen de andere provinciale voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale in Utrecht in de strijd om de titel Brugklas Voorleeskampioen 2023.

Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen. Kunst van Lezen richt zich op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur. Kunst van Lezen bedient diverse leeftijdsgroepen. Voor de doelgroep 12-18 jaar is Read2Me! één van de projecten waar Kunst van Lezen zich hard voor maakt.

Bijgevoegde foto: In de midden winnares Alisha Postma, links van haar Femke Scholten en rechts van haar Eline Schickenberg. Fotograaf: Raynaud Ritsma