Skip to content

Hoe werkt stemmen?

Op 22 november mogen we met zijn allen naar de stembureaus om mede te bepalen wie er in Nederland beslissingen nemen. Maar een grote groep Nederlanders maakt geen gebruik van hun stemrecht omdat zij niet goed weten hoe het stemmen werkt. Daarom organiseren Fers en dbieb op maandag 20 november in Leeuwarden en dinsdag 21 november in Burgum inloopmomenten waarop mensen hulp kunnen krijgen bij het hoe en wat. Hiermee hopen we de drempel om op 22 november naar het stembureau te gaan en je stem uit te brengen te verlagen.

Medewerkers en vrijwilligers van dBieb staan op de dagen in aanloop naar de verkiezingen klaar om te helpen bij allerlei vragen rondom stemmen. Hierbij gaat het niet over wat men moet stemmen, maar de medewerkers en vrijwilligers kunnen in begrijpelijke taal vertellen hoe het stemmen werkt. Wat moet je bijvoorbeeld meenemen naar het stembureau? Wat doe je in een stemhokje? En hoe werkt het invullen van een stemformulier? Er zal onder andere een stemhokje aanwezig zijn om te oefenen.

Kom langs!
Op maandag 20 november en dinsdag 21 november staan medewerkers en vrijwilligers ‘s middags voor je klaar om je te helpen met alle vragen rondom stemmen. Op maandag 20 november vind je ons tussen 12.30 en 15.00 uur in netwerkcentrum de Klomp te Leeuwarden en tussen 15.30 en 17.00 uur in de passage van winkelcentrum Bilgaard. Op dinsdag 21 november vind je ons tussen 13.30 en 17.30 uur in dbieb in Burgum.