Skip to content

Nieuwe organisatiestructuur

Zelfde service, nieuwe naam!

Bij Fers werken we vanaf 1 april 2023 met een vernieuwde organisatiestructuur. Met de komst van Neeltje Lefferts hebben we een manager Serviceorganisatie en die naam zegt het al: wat voorheen bekend stond als Facilitair Bedrijf en ICT zal vanaf heden verdergaan onder de naam Serviceorganisatie. 

Onder de Serviceorganisatie vallen de teams Financiën, HR, ICT en Logistiek. Waar er voorheen een manager voor ICT en een manager voor Financiën/HR/Logistiek was, gaan we nu terug naar één manager voor de gehele serviceorganisatie.

Nieuwe werkwijze
Onder Neeltje vallen maar liefst
37 medewerkers. Dit betekent dat Neeltje zich als manager dus ook vooral bezig gaat houden met het leiding geven van de verschillende afdelingen. Daarom willen we in de nieuwe organisatiestructuur ook met aanspreekpunten per team gaan werken. Zo hebben we naast Neeltje vanaf 1 april bijvoorbeeld ook een Business controller. Erik Huurman (tot 1 april onze interimmanager Financiën), zal deze nieuwe rol voor het team Financiën op zich nemen.

Ook bij de andere teams willen wij een of meerdere eerste aanspreekpunten aanwijzen. Neeltje heeft voor ICT gekozen voor teamaanspreekpunten bestaande uit Eric (Adviseur ICT), Jan (Senior Systeembeheerder) en Pieter (Senior Applicatiebeheerder Wise). Logistiek blijft tot 1 juni nog onder Hilly vallen. In de komende maand kijkt Neeltje wat zij nodig heeft om ook voor logistiek het juiste besluit te nemen.

Naast haar leidinggevende rol zal Neeltje een belangrijke taak hebben op het gebied van relatiebeheer. De combinatie leidinggevende en relatiebeheer draagt bij dat serviceorganisatie in de toekomst stevig in haar schoenen staat.

De structuur binnen het KIC is ongewijzigd. Binnen deze afdeling is een team van adviseurs op de verschillende maatschappelijke thema’s werkzaam met daarnaast een team van ondersteuners op vaak meerdere thema’s.

We hopen dat je zo voldoende geïnformeerd bent over de wijzigingen in onze organisatiestructuur. Inmiddels hebben we op zoveel mogelijk plekken de namen Facilitair Bedrijf en ICT gewijzigd naar Serviceorganisatie en de contactpersonen aangepast. Mocht je onverhoopt toch nog ergens Facilitair Bedrijf of ICT als aparte afdelingen tegenkomen dan zouden we het fijn vinden als je het ons even laat weten.