Skip to content

Regenboogkast

Naar aanleiding van een vraag bij dbieb Leeuwarden hebben we samen met dbieb gekeken naar het samenstellen van een LHBTIQ+ collectie. Aangezien Fers de IHLIA collectie in beheer heeft was een en een al snel twee.

Actuele selectie
Vanuit de IHLIA collectie hebben we een selectie gemaakt van 125 boeken die de afgelopen 5 jaar verschenen zijn over dit onderwerp. Deze zijn vervolgens naar dbieb Leeuwarden gegaan en daar als themacollectie neergezet. De boeken wisselen we elke 3 maanden gedeeltelijk door zodat er ook regelmatig iets nieuws in de collectie te vinden is. Op deze manier krijgt een deel van de IHLIA collectie nu een mooie fysiek plek in de bibliotheek.

Naast de betere fysieke vindbaarheid hebben we het onderwerp LHBTIQ+ in de catalogus als tag aan de boeken toegevoegd. Zo kunnen mensen de boeken ook beter vinden als ze daar online naar zoeken.

Ook een regenboogkast?
De thema collectie heeft de afgelopen 6 maanden bij dbieb gestaan als pilot. Dit bleek een succes en daarom is de pilot verlengd. Wil jij nou ook een regenboogkast in jouw bibliotheek? Neem dan contact op met Heine-Jan of Jelle om te kijken naar de mogelijkheden!

Meer weten?

Heine-Jan de Graaf

Medewerker Centrale Catalogus

058 284 77 19

heinejan@fers.nl
Heine-Jan de Graaf

Jelle van der Heide

Medewerker Centrale Catalogus & Logistiek

058 284 77 38

jelle@fers.nl
Jelle van der Heide