Skip to content

Blikverruimer

Meer kansen met meertaligheid

De Blikverruimer van 8 november 2023 stond geheel in het teken van meer kansen met meertaligheid.

We spraken in de Blikverruimer met Joana Duarte (Lector Meertaligheid en Geletterdheid bij NHL Stenden), Miny Verheij (lees- en mediaconsulent bij Bibliotheken Noord Fryslân) en Bashar Wadie (ervaringsdeskundige en ouder van meertalige kinderen). Allemaal zijn ze op hun eigen manier bezig met meertaligheid en de kansen(on)gelijkheid die meertaligheid met zich mee brengt. Een interessante presentatie van Joana en een prachtig groepsgesprek met Miny, Bashar en Joana waren hier het gevolg van. We hopen dat de mooie verhalen van de sprekers je inspireren om meertaligheid nog meer te omarmen in je dagelijks leven.

Vanwege auteursrechtelijk beschermde content is een stukje uit de presentatie van Joana geknipt (bij 00:29:38), dit betreft een videofragment uit de serie Klassen van Human/NPO. Benieuwd naar het fragment? Kijk dan aflevering vijf van de serie Klassen van 13.04 tot 15.35.

Taalkaarten
Op dit moment zet de werkgroep de puntjes op de i wat betreft de taalkaarten waar Miny in de Blikverruimer naar verwees. Deze zullen binnenkort worden gedrukt en verspreid binnen het Fries Bibliotheken Netwerk. Daarnaast zullen we dan ook meer informatie publiceren op de website van Fers. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de taalkaarten? Meld je dan onder aan deze pagina aan voor onze nieuwsbrief.

Meer weten?

Seline Schotanus

Adviseur Marketing & Communicatie

058 284 77 89 / 06 39 79 44 60

seline@fers.nl
Seline Schotanus

Berber van der Wal

Projectmedewerker Taal, Meertaligheid & Collectie

058 284 77 92 / 06 38 98 26 66

berbervanderwal@fers.nl
Berber van der Wal