Skip to content

Blikverruimer

Werken met jongeren

De Blikverruimer van 3 april 2024 stond geheel in het teken van werken met jongeren. We spraken in de Blikverruimer met drie diverse sprekers die mooie voorbeelden en do’s en don’ts deelden over het werken met jongeren.

Allereerst ging onze host in gesprek met Wini Weidenaar. Wini is betrokken bij de organisatie van de jongerentop en het 18-jarigen project van bibliotheken Mar & Fean en kwam met een hoop voorbeelden waar het betrekken van jongeren zoal tot leidt. Daarna maakte Wini ruimte voor Koen Haringa. Koen werkt achter de schermen (of zullen we zeggen achter de schutting 😉) bij de talkshow ‘Over de schutting’ van dbieb en vertelde meer over hoe dat in zijn werk gaat en waarom ze een jongerenredactie in het leven hebben geroepen. Aan het einde schoof Naduah van Keulen aan bij het gesprek met Koen. Naduah is een van de jongste medewerkers van dbieb en onderdeel van de jongerenredactie bij ‘Over de schutting’.

We hopen dat de mooie verhalen van de sprekers je nieuwe inzichten en handvatten geven voor het werken met jongeren!

Heb jij interesse in het boek over de jongerentop waar Wini in de Blikverruimer naar verwijst of ben je benieuwd naar de volgende edities van over de schutting van dbieb? Klik dan op de linkjes hieronder!