Skip to content

Leen een Fries

Maatschappelijke opgaven

• Een leven lang ontwikkelen

Partners

De Friese bibliotheken

Facts

• Ontwikkeld in het kader van Leeuwarden-Fryslân F2018

• In 2018 uitleningen van over de hele wereld

• Nu maken we de stap om het project door te ontwikkelen en meer focus aan te brengen

Impact

• We verbinden mensen die ergens veel van weten en mensen die willen weten; zo kunnen we echt kennis maken

De Friese bibliotheek van mensen

We starten vanaf 2022 met een nieuwe fase van Leen een Fries. In deze nieuwe fase gaan we meer focus aanbrengen en een aantal belangrijke onderdelen anders aanpakken.

1 juni lancering Leen een Fries
Op 1 juni wordt de nieuwe vorm van Leen een Fries gelanceerd! Er komt een nieuwe website vol bijzondere verhalen van twintig Friezen. Deze verhalen worden verteld met podcasts, artikelen, foto’s en mini-documentaires.

Leen een Fries
Met Leen een Fries delen we kennis van Friese inwoners. Er zijn namelijk eindeloos veel interessante verhalen uit Friesland te vertellen. Bovendien vinden we het belangrijk om de kennis van Friese inwoners over te dragen. Dit doen we door persoonlijke verhalen te vertellen. Uiteindelijk bundelen we alles in een digitale collectie met daarin podcast, artikelen en foto’s. Zo blijven de verhalen die nu worden verteld, voor altijd bewaard en bouwen we aan een Friese bibliotheek van mensen.

Collectie
Ieder jaar selecteren we twintig mensen als leen-Fries. Deze personen vormen samen de collectie van dat jaar. De Leen-Friezen zijn geselecteerd op basis van actuele thema’s. Dit jaar zijn dat nieuwe Friese identiteit, nieuw activisme, spiritualiteit & geloof, de Waddenzee & water en herwaardering van ambacht & vakmanschap. Per thema zijn onderwerpen gekozen en op dit moment worden de laatste afspraken gemaakt met de Leen-Friezen. Nog even en de collectie voor 2022 is rond!

Op de hoogte blijven?
Volg de Facebook of Instagrampagina van Leen een Fries en ontdek als eerste welke Friezen er meedoen!

Meer weten?

Barbra Bloemink

Manager Kennis- en Innovatiecentrum

058 284 77 87 / 06 41 51 81 22

barbra@fers.nl
Barbra Bloemink