Skip to content

Blikverruimer

Gemeenschapsgericht werken

De Blikverruimer van 25 september 2024 stond geheel in het teken van gemeenschapsgericht werken. Tijdens de Blikverruimer gingen we in gesprek met Tamara Witschge, Daniël Pit en Joppa Wuite.

Tamara is lector Creative Media for Social Change aan de Hogeschool van Amsterdam en projectleider van het project ‘Methodieken voor de buurtgerichte bibliotheek’. Ze nam ons mee in de stand van zaken van dit project.

Daniël is eigenaar van Bureau voor Samenlevingsopbouw. Hij reflecteerde op wat hij vanuit zijn inzet en betrokkenheid bij de sector in de afgelopen twee jaar heeft gezien.

Joppa is adviseur Basisvaardigheden van Fers en vertelde over de koppeling van het project van de HvA met wat er in Fryslân gebeurt op het terrein van gemeenschapsgericht werken.

Bekijk het inspirerende gesprek hieronder terug.

Hieronder vind je een aantal van de in de Blikverruimer besproken documenten. Allereerst het overzicht van de Friese aanpak van het gemeenschapsgericht werken door bibliotheken.

 

Daarnaast verwijzen we graag naar twee besproken onderzoeken van het Lectoraat Creative Media for Social Change: Verhalen van Waarde en Buurtmoeders MoedersKracht.

En ben je benieuwd naar de Blikverruimer van 2022 waar af en toe naar verwezen wordt? Die Blikverruimer is via de knop hieronder terug te kijken.