Skip to content

Blikverruimer rondom AI en desinformatie //
22 mei 2024

De bibliotheek is het huis van de democratie, een plek waar mensen met elkaar in gesprek gaan over allerlei maatschappelijke thema’s. Door de toename van desinformatie en allerlei ontwikkelingen in de AI komt dit gesprek steeds meer onder druk te staan. Om bewustzijn te creëren over de snelle ontwikkelingen die plaatsvinden rondom AI en desinformatie organiseren wij op 22 mei een Blikverruimer.

Programma
Tijdens de Blikverruimer gaan we in gesprek met Aan Kootstra, Klaas Dijkstra en Robert van der Noordaa.

Aan Kootstra //
Aan Kootstra is adviseur Digitale Bibliotheken en al 40 jaar werkzaam in de bibliotheekwereld. Hij reflecteert in de Blikverruimer kort op de invloed van digitale ontwikkelingen op de bibliotheek.

Klaas Dijkstra //
Klaas Dijkstra is gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en lector bij NHL Stenden Hogeschool (lectoraat Computer Vision & Data Science) waar hij ook leading lector is van de onderzoeksgroep Computer Vision & Data Science.

Robert van der Noordaa //
Robert van der Noordaa is na het afronden van de opleiding journalistiek aan de Erasmus Universiteit gestart met het
werken aan manieren (methodes, techniek, software) om desinformatiecampagnes op social media op te sporen en te analyseren. Een bekend onderzoek dat hij samen met Mark Miserus uitvoerde was naar het Trollenleger van de zanger Dotan. Hij is medeoprichter van Trollrensics.

Deze twee experts gaan met elkaar in gesprek over AI en desinformatie en de invloed daarvan op de samenleving.

Datum en tijd
22 mei van 13.00 tot 14.30 uur.

Locatie
Digitaal – uitgezonden vanuit onze Fers-studio. Meld je aan en we zorgen dat je de link naar de online Blikverruimer ontvangt!

Kun je de Blikverruimer 22 mei niet live volgen maar ben je wel geïnteresseerd? Meld je dan ook even aan en we zorgen dat je de terugkijklink ontvangt.