Skip to content

Save the date!

Symposium Taalrijk Fryslân // 21 november 2024

Op 21 november organiseert Fers in opdracht van Provincie Fryslân het Symposium Taalrijk Fryslân: meer taal, meer kansen. 
 
Een van de belangrijkste voorwaarden om mee te kunnen doen in de maatschappij is taal- en leesvaardigheid. Kun je niet voldoende lezen, schrijven, rekenen of computeren dan heb je minder kansen op de arbeidsmarkt en kun je niet goed meedraaien in het dagelijks leven. In Fryslân wonen in verhouding meer mensen die onvoldoende taalvaardig zijn, we staan in de top 3 van provincies met de hoogste percentages laaggeletterdheid. 
 
Dit willen we veranderen, maar kunnen we alleen als we samenwerken en elkaar versterken. Hoe kunnen we dit het beste aanpakken? En wat kun je als organisatie zelf doen? Wat zijn goede voorbeelden? Op deze en andere vragen geven we antwoord tijdens het Symposium Taalrijk Fryslân, meer taal, meer kansen. Dit symposium is een initiatief van de Provincie Fryslân en is bedoeld voor bestuurders en beleidsmakers in Fryslân.

Reserveer alvast donderdagmiddag 21 november van 12.30 tot 17.30 uur in je agenda. De locatie is de Kanselarij in Leeuwarden. Na de zomer delen we het programma en is er mogelijkheid tot aanmelden.

Meer weten?

Julie Bruijnincx

Adviseur Leesoffensief

06 13 58 00 67

julie@fers.nl
Julie Bruijnincx